R – Mag za kamenac u vodi u kućama

75,000 RSD

1 na zalihama

R Mag za kamenac u vodi u kućama

R Mag za kamenac u vodi u kućama se koristi za zaštitu od kamenca u kućama i zaštitu od kamenca u stanovima. Proizvodi Institut Mihajlo Pupin Piezotehnologija doo, Beograd.

Uređaj R-Mag za zaštitu od kamenca se projektuje i izrađuje prema uslovima rada i mestu ugradnje.

Cilj R-Mag uređaja za tretman vode

Cilj R Mag za kamenac u vodi u kućama je da se eliminiše taloženje „kamenca“ na pumpama, grejnim telima (grejačima). Zatim, na zidovima cevovoda, diznama, bojlerima, veš i sudo mašinama. R MAG utiče na smanjenje naslaga kamenca na staklenim površinama, kao i tuš kabinama i slavinama. Više o kamencu pogledajte ovde.

Magnetno obrađena voda (ili drugi fluid) sa našim uređajem zadržava svojstvo namagnetisanja i nemogućnosti apsolutnog taloženja inkrustacija do 24 sata posle obrade. To zavisi i od tipa i karakteristika vode koja je predmet obrade.

Funkcija R-Mag uređaja i kako se instalira?

R-Mag je APSOLUTNO EFIKASAN.

Sprečava taloženje i lepljenje „kamenca“ na površinama na kojima se inače „kamenac“ taloži ako voda nije „pripremljena“.

U sistem gde već ima „kamenca“ instalira se uređaj tipa R-Mag. Za 3 do 6 meseci nataloženi kamenac počinje postepeno da smekšava. Zatim kreće da se kruni i na taj način bude odnet. Ne dolazi do taloženja novih naslaga. Vremenom cevovod postaje gladak kao da je premazan „blatom“. Dakle, kamenac više nema osobinu da se taloži kao čvrst kristal. Postaje amorfna materija koja se lako ispira i odnosi, a da se to ne može primetiti.

Na ovaj način se eliminišu remonti kotlova, cevovoda, bojlera. To jest, kompletno razbijanje i zamena cevi koje se ne mogu otpušiti od kristalisanih naslaga kalcijum karbonata.

Kako su projektovani R Mag za kamenac u vodi u kućama

R-Mag uređaji za obradu vode projektuju se na maksimalni kapacitet (protok) cevovoda ili sistema koji se želi zaštititi.

Podjednako uspešno rade na kiseloj, slanoj, slatkoj vodi i drugim derivatima.

Svi R-Mag uređaji koje projektujemo i izrađujemo su obavezno i isključivo sa predfilterom. Sve to da bi se zaštitio glavni uređaj od nečistoća iz mreže. Predfilter se jednom mesečno nadgleda, a na osnovu uvida se određuje interval kada treba da se očisti.

Blok dijagram uređaja R-Mag je sledeći:

 

 

Kratko objašnjenje dijagrama:

Voda (ili neki drugi fluid) dolazi iz vodovoda cevima. Prirubnicama se kače na postojeću cev, dovodi vodu u PRED-FILTAR. Iz njega voda ide u glavni uređaj R-MAG na obradu a potom dalje u proces.

Naš savet je da se nikakvo prilagođavanje ne radi unapred. Već onda kada uređaj bude donet na lice mesta, fiksiran i bude određena visina ugradnje da bi se moglo komforno pristupiti predfiltru.

Ispred i iza uređaja moraju se obezbediti ventili.

Karakteristike R Mag za kamenac u vodi u kućama:

  • Ne troši struju, nema napajanje.
  • Dužina 300 mm, prečnik 60 mm
  • Radi sa permanentnim magnetima, neograničenog vremena trajanja. Bez gubitka magnetnih karakteristika, otporni su na koroziju i bilo kakvo maltretiranje kiselinama.
  • Ceo uređaj se jednom godišnje ispira sa 5%HCl, u trajanju od 30 min. (Zatvore se ventili i sipa navedena kiselina u pred-filtar. Potom se ona ispusti na pred-filtru posle 30 min.)
  • U potpunosti je ekološki. Ne menja fizičke i hemijske osobine vode.
  • Rad ne zavisi od ljudskog faktora.

Garancija na uređaj R MAG:

Garancija na tehničke greške u izradi je 10 godina, (loš var ili slično). Na FUNKCIONALNOST i MAGNETNE KARAKTERISTIKE je NEOGRANIČENA.

Rok izrade: Rok za projektovanje, izradu i isporuku je 10 radnih dana.

Uvek nas možete kontaktirati na 011 317 39 54 ili 060 0 99 99 57 ili preko kontakt forme.

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „R – Mag za kamenac u vodi u kućama“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Call Now Button