Venomag plus – protiv proširenih vena i kapilara

9,900 RSD

Venomag plus – protiv proširenih vena i kapilara

Venomag plus – protiv proširenih vena i kapilara. Arterije vode krv iz srca prema perifernim delovima tela. Vene imaju zaliske koji pomažu vraćanje krvi prema srcu. Normalno je da venska krv, kod zdravih ljudi, protiče iz površnih vena u duboke, a onda dalje prema srcu. U slučaju proširenih vena (varikoziteta), venski zalisci ne mogu da obavljaju ovu funkciju, ne zatvaraju se pravilno. Krv se u ovom slučaju iz dubokih vena vraća u površinski venski sistem. Zbog tog povratnog toka (refluksa), venska krv se zadržava u nozi, a za posledicu ima oticanje nogu, osećaj napetosti, bolove… Bolest proširenih vena je stanje koje se tokom godina pogoršava. Vidljivi „čvorovi“ krvnih sudova (varikoziteti) na nogama su posledica proširenih potkožnih vena. Proširene vene ne predstavljaju samo estetski problem, nego ozbiljan zdravstveni problem.

Venomag Plus – protiv proširenih vena i kapilara

Kako deluje Venomag plus

Venomag pozitivno utiče na smanjenje upalnih procesa na koži i potkožnom tkivu.

Deluje na nivou ćelije tako što ostvaruje sledeće efekte:

 • Ubrzava cirkulaciju krvi
 • Uspostavlja limfnu drenažu
 • Povećava lokalnu temperaturu
 • Poboljšava prodiranje kiseonika i hranjivih materija u masno tkivo čime ubrzava njegovu razgradnju
 • Resorbuje hematome
 • Eliminiše endeme
 • Relaksira mišićnu tenziju
 • Smanjuje bol
 • Povećava elastičnost kože
 • Smanjuje strije i bore
 • Pozitivno utiče na povlačenje vena i kapilara
 • Način primene

Venomag se postavlja na mesto na nozi gde postoji problem (najčešće na listu noge) tako što se elastičnom trakom fiksira u toku odmora ili noću.

Magnetna terapija temelji se na ideji da magnetna polja utiču na protok krvi, čime se mogu smanjiti oticanje i proširene vene. Magnetni proizvodi poput Venomag Plus koriste male magnete postavljene blizu kože, tako da magnetna polja stimulišu krvne sudove i poboljšavaju cirkulaciju. Magnetna terapija se takođe povezuje s mogućim smanjenjem upale i poboljšanjem protoka limfe, što može doprineti smanjenju otoka.

U pogledu kostiju, magneti u Venomag Plus mogu indirektno doprineti boljem zdravlju kostiju. Poboljšana cirkulacija može podržati isporuku hranjivih materija i kiseonika do kostiju, što je važno za njihovu održivost. Osim toga, smanjenje otoka i poboljšanje cirkulacije može pomoći u smanjenju boli i nelagodnosti povezane s proširenim venama.

Kontraindikacije su:

Maligna stanja, tuberkuloza, akutna febrilna stanja, trudnoća, mala deca starosti ispod jedne godine.

Uticaj na cirkulaciju

U pogledu cirkulacije, magneti utiču na električne ćelijske procese, poboljšavajući njihovu funkciju. Ovo može pozitivno uticati na krvne sudove i protok krvi, smanjujući zastoje i poboljšavati izgled proširenih vena i kapilara.

Takođe, poboljšanje cirkulacije može doprineti opštem osećaju vitalnosti.

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Venomag plus – protiv proširenih vena i kapilara“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Call Now Button