Pojas za koleno
sa magnetima akma

Pojas za koleno sa magnetima akma Instituta Mihajlo Pupin će vam omogućiti da se bolni procesi uspore, bolovi ublaže, kretanje poboljša, ogoljeni nervi zaštite, poveća pokretljivost, da se obave svakodnevne naizgled jednostavne aktivnosti, da se smanji frustracija i očaj. Ali nije  čudotvorno sredstvo koje će odjednom, zauvek, rešiti vaš problem sa bolovima u  kolenima.

Moramo, na početku,  da navedemo da magneti za kolena ne mogu da daju rešenja preko  noći.  Imali smo situacije da nas klijenti zovu posle tri dana  kažu : ovo ništa ne pomaže. Ukoliko očekujete takvo rešenje, onda ovo nije proizvod za vas. Ukoliko ste spremni da svako veče odvojite   deset sekundi da postavite pojas na nogu, na pravoj ste adresi. 
Nauka u službi zdravlja od 1983. godine.
Pojas-za-koleno-sa-magnetima

Kada je počela proizvodnja magneta ?

Pre tačno četrdeset godina, početkom 1983. godine počela je proizvodnja medicinskih magneta na Institutu Mihajlo Pupin u Beogradu. Ceo proces su započeli inženjeri  Instituta Mihajlo Pupin i 10 lekara  na čelu sa doktorom Nikolom Deklevom, koji je najzaslužniji za uvođenje hiperbarične komore u našu zemlju. Pokazalo da je efekat stimulacije magnetnim poljem jako sličan efektima koji se dobijaju tretmanom u hiperbaričnoj komori, upravo zbog uticaja kiseonika.

Kako deluju magneti
na ljudski organizam ?

Sva  ispitivanja koja su rađena u prethodnom periodu  sa magnetima koji proizvodi Institut Mihajlo Pupin su pokazala da, magneti,kada se pravilno koriste, stimulišu tkiva, smanjuju bol, saniraju zapaljenske procese i neke naizgled nerešive situacije okrenu u korist pacijenta. Pokazalo se da je magnetno polje  koje koristimo idealno za ljudski organizam. Rezultat su dve doktorske disertacije, oko 30 proizvoda koji pokrivaju sve zglobove na telu i desetine hiljada ljudi, koji, kada se spomene Institut Mihajlo Pupin prvo pomisle na olakšanje koje su im doneli njegovi proizvodi. Kao što možete videti kod velikog broja profesionalnih sportista, takozvane stikere, koje lepe na bolna mesta, radi se upravo o magnetnim stikerima koji znatno olakšavaju kretanje.

Uticaj-magneta-na-krvna-zrnca-koleno

Slika prikazuje situacije sa i bez upotrebe magneta

Pojas za koleno
sa magnetima akma

Pojas-za-koleno-sa-magnetima

Sastoji od  ovojnice u koju su ugrađeni medicinski magneti, raspoređeni po vitalnim tačkama kolena.

Pojas-za-koleno-sa-magnetima
Bol-u-kolenu

Ovojnica u koju su ugrađeni magneti je izradena od pamuka, što onemogućava alergijske reakcije, a kada je u dodiru sa kožom stvara prijatan osećaj.

Pamuk-ovojnica-magneti

Kada su najbolji efekti delovanja ?

Jačina magnetnog polja je 600 Gausa, odnosno 60 mT(militesli), što vam daje mogućnost da magnetni sistem koristite trajno, svakodnevno, odnosno što više to bolje. Više o magnetnom polju možete videti ovde. Iskustvo nas uči da su najbolji efekti kada se koristi noću, odnosno za vreme mirovanja. Jako je važno da se koristi u kontinuitetu. Četrdestogodišnja praksa u primeni magneta je pokazala da je magnetno polje od 600 Gausa optimalno za ljudsku upotrebu u kućnim uslovima. Mogu da ih koriste i deca posle prve godine života.
Magnetni-sistem-za-koleno

Detaljno o
bolu u kolenu

O kolenu, bolovima sa kolenima, strukturi, mišićima, itd. možete više pogledati ovde.

Raspored magneta je takav da će omogućiti ravnomernu cirkulaciju po celom kolenu – prednja,  bočna i  zadnja strana kolena. 

Pojas-za-koleno-sa-magnetima

Slika prikazuje raspored magneta u stezniku za kolenu- naravno, beli papirići su postavljeni tačno na mestima gde se nalaze magneti koji su ušiveni u ovojnicu-ukupno ima 12 magneta, a prečnik jednog magneta je 12 mm.

Crna boja proizvoda omogućava manju osetljivost na prljavštinu i znojenje, ali  moramo i da operemo s vremena na vreme. Ranije je ovojnica bila bela, što se pokazalo kao nepraktično. 

Pojas-za-koleno-sa-magnetima

Proizvod je težak oko 250 grama, što omogućava da ga možete nositi sa sobom na put, na posao, u banju, na svadbu, šetnju sa unucima, itd.

Kako se postavlja
Pojas za koleno sa magnetima akma ?

Lastiš trake se nalaze sa gornje i donje strane proizvoda. Postavljaju se u roku od 10 sekundi, a može i brže.

Lastiš trake su tako podešene da može da ih koristi osoba od 50 kilograma kao i osoba od 140 kilograma. Na videu ispod možete videti da je proces brz i jednostavan.

Pravimo ih u Beogradu, na Zvezdari– celokupna proizvodnja se tu odvija, ne mora baš sve da dođe iz inostranstva, da ne kažemo iz Kine.

Institut-Mihajlo-Pupin-adresa-koleno

Institut Mihajlo Pupin-Beograd u čijem sastavu posluje IMP-Piezotehnologija doo, koja prizvodi magnete od 1983. godine. 

Pojas za koleno sa magnetima akma - održavanje

Magnetni pojas  za koleno sa magnetima možete da perete u veš mašini, najbolje na 40 stepeni. Ručno vam treba minut, i to sa sa kačenjem na sušilicu.

Video objašnjenje delovanja Pojasa za koleno sa magnetima akma :

Radoslav Jevtović, diplomirani fizičar, direktor Instituta
Mihajlo Pupin- Piezotehnologija doo, Beograd

Znamo sa kakvim nedoumicama se suočavaš

Apsolutno smo sigurni da znamo kroz kakve probleme prolazite, kroz kakve dileme i nedoumice. Da li će ikada prestati ? Da li mora operacija? Šta ako ne pomogne? Da li ću doći u situaciju da ne mogu sam da se krećem ili ustanem iz kreveta? Da li će ovaj proizvod da pomogne? Da li je prevara? Da li ću moći da se krećem kao nekada? Da li ću ostati nepokretan? To su pitanja sa kojima se srećemo svakog dana razgovarajući sa našim klijentima.

Ono što je svakako najnormalnije i ono što treba da bude prvi korak jeste da se poseti lekar specijalista, fizijatar koji ima najviše znanja o tegobama sa kojima se suočavate.

Bol-u-kolenu-samoca-koleno

Šta sve može da pomogne kod bolova u kolenima ?

Pretpostavljamo da ste do sada mnogo toga pokušali, od krema, do melema, do raznih vrsta proizvoda koji  “preko noći” rešavaju problem. Bolovi u kolenima se ublažavaju i sa blokadama, injekcijama, koje mogu da daju odlične rezultate. Postoji mnogo vrhunskih proizvoda koji mogu da pomognu, to je činjenica. Ali složićete se sa nama da ama baš nijedan ne može da postigne efekte odmah. Znate i sami koliko traje oporavak posle operacije. Jako je važna činjenica da se naši  magneti  kombinuju sa svi ostalim pomagalima. Česta pojava je da lekari fizijatri posle operacija preporučuju naš steznik za koleno da bi se process oporavka ubrzao. Takođe nas preporučuju i posle fizikalne terapije, koja nažalost, kratko traje, da bi se proces nastavio u kućnim uslovima.

Šta NE SME da se koristi kod bolova u kolenu ?

Kao što i sami znate na našem tržištu zaista ima svega. Od kineskih do neodijumskih magneta (posebno obratiti pažnju da su neodijumski magneti na bazi retkih materijala) i mi sve češće čujemo da što je jače magnetno polje, to je efekat bolji. Često imamo situaciju da se nakit koristi u terapeutske svrhe, razmislite o tome. Ovo je jedna velika zabluda koja može da dovede do trajnih oštećenja  zdravlja. 

Preporučujemo VELIKI OPREZ kada je vaše zdravlje u pitanju. Nedavno smo imali situaciju da je čovek koristio magnete sa frižidera da „se leči“. Kaže : „magnet ko magnet, sve je to isto“.  Ljudi  su vadili magnete iz zvučnika i lepili ih po telu- oštećenja koju mogu nastati na tkivima mogu da budu trajna i nepopravljiva.

Magneti za frižider ne mogu da pomognu kod bolova !

Pitanja koja moramo da postavimo kada koristimo magnete.

Suština je da svaki magnet koji se koristi za zdravlje mora da ima provereno magnetno polje, insistirajte na tome pri kupovini. Neka od osnovnih pitanja koja treba da postavite: Ko je proizveo ? Gde se proizvodi ? Ko je ispitao  ? Koja je jačina magnetnog polja ? Koji magneti su u pitanju?

Svi magneti koje Institut Mihajlo Pupin proizvodi su atestirani od strane VMA pod brojem 1600_2/83, a sve što se tiče magnetne terapije na ovim prostorima je krenulo sa IMP- Piezotehnologija doo. U krajnjem slučaju, ostale firme koje se bave magnetima donose magnete na proveru upravo  na  IMP-Piezotehnologija doo. Kada se u stručnim krugovima spomenu magneti, prva asocijacija  je svakako Institut Mihajlo Pupin.

Pojas za koleno sa magnetima akma - kako deluje ?

Pojas za koleno sa magnetima akma  deluje tako što su magneti raspoređeni po vitalnim tačkama kolena. Kada postavite pojas na koleno, dolazi do delovanja magnetnog polja na gvožde koje imamo u krvi (neko više, neko manje). Kada namagnetišemo gvožđe, dolazi do bolje cirkulacije, a onda dolazi više kiseonika u tkiva. Kada obezbedimo kiseonik za tkiva smanjuje se bol koji osećate, spada otok i napetost, dobijate bolju pokretljivost, samostalnost pri hodanju i ono što je jako važno sigurnost. Stara je izreka u medicini: gde ima kiseonika, nema bola. Ovakva terapija smanjuje mogućnost stvaranja trombova kod različitih zdravstvenh problema.

Pojas-za-koleno-sa-magnetima
Kao što  svaki dan organizmu priuštite  vitamine u vidu jabuka, banana, kivija tako će i magneti svaki dan da vam smanjuju bolove i jačaju kolena. Nema potrebe da prestajete da koristite pojas za koleno čak i kada prestane bol. Nastavite, da se bol  ne  vrati. Nažalost, kako godine prolaze, ne možemo očekivati da se zdravstveno stanje bilo kog organa poboljšava, pa zato preporučujemo da magnete za koleno koristite svako veče, zauvek. 

Šta se dešava kada postavite Pojas za koleno sa magnetima akma ?

Kada postavite steznik na koleno cirkulacija u zoni delovanja će se višestruko ubrzati, doći će do takozvanog „vrenja tkiva“. Zato su naši magneti našli primenu kod problema sa propadanjem tkiva, npr. ugrađuju se u  trajno u vilice kod ljudi kojima propadaju desni. Na tu temu postoji i doktorska disertacija u vezi sa maksilofacijalnom hirurgijom koju su pisali dr Brković i dr Popović na temu: „Uticaj stalnog magnetnog polja na parodontalna tkiva ispod supredantalnih proteza“. Rezultati ove kliničke studije doveli su do sledećih rezultata : Statičko magnetno polje aplicirano u predelu zuba ostvaruje povoljan efekat na alveoralnu kost i ostala parodontalna tkiva.
Magneti-za-tkiva-koleno

Znači, ako možemo da postavimo magnete u usta i da tu trajno ostanu, sa sigurnošću ih možemo staviti na kolena i očekivati slične rezultate, a to su pre svega:
usporavanje procesa propadanja tkiva i jačanje strukture kostiju.

Razlika između fizikalne terapije u domovima zdravlja i magnetne fizikalne terapije u kućnim uslovima

Fizikalna terapija na koju ste navikli se uglavnom sastoji od odlaska u Dom zdravlja, vežbe sa fizioterapeutima, magnetnu terapiju, itd. Razlika u terapiji magnetima u domovima zdravlja i terapije magnetima IMP u  kućnim uslovima sastoji se u ovom: kada vam fizijatar prepiše magnetnu terapiju, ona se uglavnom sastoji od deset odlazaka od po pola sata. Zašto se u procesima rehabilitacije ili hroničnih problema ide na  magnetnu terapiju ? Zbog toga što kod preloma kolena, uganuća, naprsnuća, ili druge povrede  je dokazano da dolazi do bržeg zarastanja, upravo zbog poboljšanja cirkulacije i bolje apsorpcije kalcijuma.  Mnogo puta su efekti izvanredni, ali nažalost često nisu dovoljni. Zato je upotreba naših magneta idealna za nastavak terapije.

Fizikalna-terapija-Dom-zdravlja-koleno
Zvanična fizikalna terapija i magneti IMP zajedno daju izuzetne rezultate.
Pojas-za-koleno-sa-magnetima

Magnetna terapija sa magnetima Instituta Mihajlo Pupin-

Piezotehnologija doo, Beograd.

Ograničenja u upotrebi

Magnetni pojas za koleno se ne preporučuje osobama koje su pod hemoterapijom, osobama koje imaju pacemaker ili metalne implatate u zoni delovanja magneta. Prvo pravilo u medicini je : primum non nocere, odnosno pre svega, ne naškoditi. Opreza nikada dosta. 

Delovanje magneta na bol u kolenu

Bol u kolenu može biti uzrokovan raznim faktorima, uključujući povrede, artritis, prekomernu težinu, gojaznost, godine, pol, itd. Nebitno od  faktora koji dovodi do problema sa kolenima, pre svega je potrebno konsultovati lekara. Za bilo koji od nabrojanih razloga bola u kolenu, magnetna terapija koju primenjuje Institut Mihajlo Pupin može doprineti smanjenju bola, pogotovo ako se kombinuje sa drugim metodama lečenja kolena.  

Četiri načina delovanja Pojasa za koleno sa magnetima akma

Magnetno polje može pomoći u smanjenju upale i bol u kolenu  u kolenu na nekoliko načina. Prvo, smanjuje produkciju proinflamatornih molekula, poput citokina, koji igraju ključnu ulogu u upalnom procesu. 

Drugo, magnetno polje može povećati produkciju antiinflamatornih molekula, poput interleukina 10, što doprinosi smanjenju upale. 

Treće, magnetno polje može povećati protok krvi u tkivima kolena, što dovodi do povećanja snabdevanja kiseonikom i hranjivim materijama u ćelijama. Ovo je važno za proces regeneracije tkivai smanjenje bola u kolenu. 

Četvrto, magnetno polje može poboljšati funkciju ćelijskih membrana, povećavajući njihovu propustljivost i aktivnost enzima, što doprinosi smanjenju upale i poboljšanju funkcije tkiva.

Uticaj magneta na kosti i hrskavice kolena

Pre svega omogućavaju da se kalcijum pod dejstvom homogenog magnetnog polja mnogo lakše apsorbuje  i jača strukturu kostiju. Što se tiče hrskavica,  pod dejstvom polja dolazi do toga da ogoljeni bolni nervi, pri upotrebi magneta polako, ali sigurno, dobijaju zaštitini sloj koji štiti kosti i ogoljene i bolne nerve koji vremenom postaju manje osetljivi. Jako važan podatak za dame, a sve više i gospodu, jeste da problem osteoporoze može znatno da se ublaži primenom ovakvog vida terapije. Naravno, neozbiljno bi bilo reći da sa magnetima možemo da izlečimo neka hronična stanja jer magneti nisu lekovi. Ali da mogu da pomognu i ublaže tegobe, to uopšte nije sporno i naučna je činjenica.

Hrskavica-koleno

Uticaj magneta na meniskus

Meniskus je hrskavičavi disk koji se nalazi između kostiju natkolenice i potkolenice, a njegova uloga je da apsorbuje šokove i obezbedi stabilnost kolena, a magnetna terapija je tretman koji se sve češće koristi za tretiranje problema sa meniskusom kolena.
Magnetna terapija koristi stalne magnetne polove da bi se uticalo na ćelijske procese u kolenu. Magnetni polovi poboljšavaju cirkulaciju krvi i kiseonika u tkivima, što pomaže u smanjenju upale i bolova u meniskusu. Magnetna terapija je efikasna u smanjenju bola i poboljšanju funkcije kolena kod osoba koje imaju dijagnostikovan problem sa meniskusom..
Pojas-za-koleno

Garancija na proizvode Instituta Mihajlo Pupin

Naša vera u proizvod se, između ostalog, vidi u tome što vam dajemo neograničenu garanciju na magnete, a za sve eventualne nedoumice ili probleme koji nastaju u toku korišćenja, dajemo reč da ćemo ih rešiti u roku od dva dana. Napominjemo i ovde da je vaše zakonsko pravo da proizvod vratite bez ikakvog obrazloženja u roku od 14 dana, ali naš cilj nije brojimo dane ili nedelje, nego da vi budte zadovoljni.

 Ako iz nekog razloga ne budete zadovoljni i posle tog roka, znajte da ćemo biti tu za vas. Institut Mihajlo Pupin je na istoj adresi od  1945. godine.  „Magneti su večni“, osim ako ih ne izložite temperaturi od 1200 stepeni celzijusa- tada gube svojstva. Ukoliko bi nekako uspeli to da uradite, zamenićemo proizvod za novi.

Cena Pojasa za koleno
sa magnetima akma

Cena Pojasa za koleno (Magnetnog sistema za koleno) je 7.900 dinara.

Penzioneri mogu da poruče putem administrativne zabrane preko PIO fonda na 6 rata bez kamate.  Rata iznosi  1.316 dinara. 

Možda vam se čini previše. Iza svakog proizvoda koji postavite na svoje koleno stoje desetine godina uloženog rada koji i dalje traje, desetine ispitivanja i usklađivanja sa najzahtevnijim standardima. Iskorišćenost proizvoda je zaista ogromna-teško je naći proizvod koji možemo koristiti svaki dan po osam sati. Razmislite o tome. A ono što daje posebnu notu jeste neograničena mogućnost upotrebe. Na ovim prostorima se niko nije usudio da da takvu garanciju na proizvod. Naravno, osim Instituta Mihajlo Pupin-Piezotehnologija doo.

U roku od 48h će stići na vašu adresu

Šaljemo na vašu adresu brzom poštom CITY EXPRESS uz trošak poštarine od 340 dinara. Za dva i više poručenih proizvoda poštarinu mi pokrivamo.

Isporuka-city

Pozivamo vas da postanete vlasnik proizvoda koji neće rešiti sve probleme, ali hoće mnogo njih. Ono u šta smo sigurni : kada postanete korisnik naših magneta i ako ih budete koristili kako je ovde navedeno više neće biti bolova kakvi su postojali do sada. 

Naravno, uz proizvod ćete dobiti fiskalni račun, zatim pisanu izjavu o odustajanju od kupovine (ukoliko se predomislite) i uputstvo za korišćenje proizvoda. Ali, uvek (nemojte baš noću) nas možete pozvati na :

011 317 39 54

060 0 99 99 57 ili poslati mail ovde za bilo koju informaciju u vezi sa vašim pojasom za koleno. 

Poručite pritiskom na zeleno dugme.

Pojas za koleno sa magnetima akma

7.900 din + 340 din. poštarina

a možete poručiti i putem telefona :

011 317 39 54

060 0 99 99 57
Call Now Button