Pojas za
donji deo leđa

Pojas za donji deo leđa Instituta Mihajlo Pupin će vam omogućiti da se bolni procesi uspore, bolovi ublaže, kretanje poboljša, ogoljeni nervi zaštite, poveća pokretljivost, da se obave svakodnevne naizgled jednostavne aktivnosti, da se smanji frustracija i očaj. Ali nije  čudotvorno sredstvo koje će odjednom rešiti vaš problem sa bolovima u krstima.

pojas-za-donji-deo-leđa

Moramo, na početku,  da navedemo da magneti za krsta ne mogu da daju rešenja preko  noći.  Imali smo situacije da nas klijenti zovu posle tri dana  kažu : ovo ništa ne pomaže. Ukoliko očekujete takvo rešenje, onda ovo nije proizvod za vas. Ukoliko ste spremni da svako veče odvojite   deset sekundi da postavite pojas na leđa, na pravoj ste adresi. 

Nauka u službi zdravlja od 1983. godine.

Kada je počela proizvodnja magneta ?

Pre tačno četrdeset godina, početkom 1983. godine počela je proizvodnja medicinskih magneta na Institutu Mihajlo Pupin u Beogradu. Ceo proces su započeli inženjeri  Instituta Mihajlo Pupin i 10 lekara  na čelu sa doktorom Nikolom Deklevom, koji je najzaslužniji za uvođenje hiperbarične komore u našu zemlju.

 Pokazalo se da je efekat stimulacije magnetnim poljem jako sličan efektima koji se dobijaju tretmanom u hiperbaričnoj komori, upravo zbog uticaja kiseonika.

Pojas za donji deo leđa

Naš pojas za krsta će vam omogućiti sledeće   :

Smanjenje bola i napetosti –  magneti Instituta Mihajlo Pupin poboljšavaju cirkulaciju, unos kiseonika i hranjivih materija u tkiva , što direktno dovodi do smanjenja bola i upalnih procesa.

Poboljšanje držanja tela– čim dođe do bolje prokrvljenosti i cirkulacije, mišići se opuštaju i dolazi do „ispravljanja“ smanjenja pritiska na leđno-lumbalnu regiju. 

Povećanu pokretljivost– magneti Instituta Pupin stimulišu protok krvi u tkivima oko kičme što povećava pokretljivost, omogućava lakše kretanje i smanjuje sećaj ukočenosti 

Jednostavnu upotrebu i održavanje– pojas za leđa je prilagođen osobama koje imaju probleme sa leđima, tako da je postavljanje maksimalno pojednostavljeno. Isto tako i održavanje.

Bolje spavanje – možete da koristite noću, a čim poboljšate cirkulaciju i opustite mišiće spavanje postaje lakše, kvalitetnije i bez nepotrebnih buđenja u toku noći.

Bolje raspoloženje kada se smanji bol i napetost sve je lakše. Mnogi naši klijenti kažu da im magneti direktno utiču na bolje raspoloženje

pojas-za-donji-deo-leđa

Magnetni pojas za donji deo leđa se sastoji od  ovojnice u koju su ugrađeni medicinski magneti, raspoređeni po vitalnim tačkama kičme.

pojas-za-krsta

Ovojnica u koju su ugrađeni magneti je izradena od pamuka, što onemogućava alergijske reakcije, a kada je u dodiru sa kožom stvara prijatan osećaj, mada može da se koristi i preko majice.

Pamuk-ovojnica-magneti

Kako deluju magneti
na ljudski organizam ?

Sva  ispitivanja koja su rađena u prethodnom periodu  sa magnetima koji proizvodi Institut Mihajlo Pupin su pokazala da magneti, kada se pravilno koriste, stimulišu tkiva, smanjuju bol, saniraju zapaljenske procese i neke naizgled nerešive situacije okrenu u korist pacijenta. Pokazalo se da je magnetno polje  koje koristimo idealno za ljudski organizam. 

Rezultat su dve doktorske disertacije, oko 30 proizvoda koji pokrivaju sve zglobove na telu i desetine hiljada ljudi, koji, kada se spomene Institut Mihajlo Pupin prvo pomisle na olakšanje koje su im doneli njegovi proizvodi. Kao što možete videti kod velikog broja profesionalnih sportista, takozvane stikere, koje lepe na bolna mesta, radi se upravo o magnetnim stikerima koji znatno olakšavaju kretanje.

Uticaj-magneta-na-krvna-zrnca-koleno

Slika prikazuje situacije sa i bez upotrebe magneta

Pojas za donji deo leđa ? Kada su najbolji efekti delovanja

Jačina magnetnog polja je 600 Gausa, odnosno 60 mT(miliTesli), što vam daje mogućnost da magnetni sistem koristite trajno, svakodnevno, odnosno što više to bolje. Više o magnetnom polju možete videti ovde. Iskustvo nas uči da su najbolji efekti kada se koristi noću, odnosno za vreme mirovanja. Jako je važno da se koristi u kontinuitetu. Četrdestogodišnja praksa u primeni magneta je pokazala da je magnetno polje od 600 Gausa optimalno za ljudsku upotrebu u kućnim uslovima. Mogu da ih koriste i deca posle prve godine života.

pojas-za-donji-deo-leđa

Prednja strana pojasa-magneti koji su okrenuti ka telu su zaobljeni i daju prijatan osećaj masaže.

Kako su raspoređeni magneti u pojasu za donji deo leđa sa magnetima ?

Raspored magneta je takav da će omogućiti ravnomernu cirkulaciju po celoj lumbalnoj zoni, odnosno  krstima. Kičma je stub našeg organizma i kada pokrenemo cirkulaciju u kičmi, pokrećemo sve.  

pojas-za-donji-deo-leđa

Slika prikazuje raspored magneta u Pojasu za donji deo leđa- beli krugovi su postavljeni tačno na mestima gde se nalaze magneti koji su ušiveni u ovojnicu-ukupno ima 35 magneta, a prečnik jednog magneta je 12 mm.

Crna boja proizvoda omogućava manju osetljivost na prljavštinu i znojenje, ali  moramo i da operemo s vremena na vreme. Ranije je ovojnica bila bela, što se pokazalo kao nepraktično. 

pojas-za-donji-deo-ledja

Proizvod je težak oko 300 grama, što omogućava da ga možete nositi sa sobom na put, na posao, u banju, na svadbu, šetnju sa unucima, itd.

Kako deluje Pojas za donji deo leđa sa magnetima ?

Pojas za donji deo  leđa deluje tako što su magneti raspoređeni po vitalnim tačkama kičme. Kada postavite pojas na kičmu, dolazi do delovanja magnetnog polja na gvožde koje imamo u krvi (neko više, neko manje). Kada namagnetišemo gvožđe, dolazi do bolje cirkulacije, a onda dolazi više kiseonika u tkiva. 

Kada obezbedimo kiseonik za tkiva smanjuje se bol koji osećate, spada otok i napetost, dobijate bolju pokretljivost, samostalnost pri hodanju i ono što je jako važno sigurnost. Stara je izreka u medicini: gde ima kiseonika, nema bola. Ovakva terapija smanjuje mogućnost stvaranja trombova kod različitih zdravstvenh problema.

Kako se postavlja pojas za donji deo leđa?

Veoma jednostavno. Prvo se stavi oko lumbalnog (donjeg) dela kičme, onda se na stomaku spoje delovi sa čičak trakama i lastišem. Postavlja  se u roku od 20 sekundi, a može i brže.

Lastiš trake su tako podešene da može da ih koristi osoba od 50 kilograma kao i osoba od 140 kilograma. Na videu ispod možete videti da je proces brz i jednostavan.

Pravimo ih u Beogradu, na Zvezdari– celokupna proizvodnja se tu odvija, ne mora baš sve da dođe iz inostranstva, da ne kažemo iz Kine.

Institut-Mihajlo-Pupin-adresa-koleno

Institut Mihajlo Pupin-Beograd u čijem sastavu posluje IMP-Piezotehnologija doo, koja proizvodi magnete od 1983. godine. 

Održavanje magnetnog pojasa za krsta

Pojas za donji leđa možete da perete u veš mašini, najbolje na 40 stepeni. Ručno vam treba dva  minuta, i to sa sa kačenjem na sušilicu.

Detaljno o bolu u donjem delu leđa

O krstima, bolovima u donjem delu leđa, strukturi, mišićima, itd. možete više pogledati ovde

misici-ledja

Znamo sa kakvim nedoumicama se suočavaš

Apsolutno smo sigurni da znamo kroz kakve probleme prolazite, kroz kakve dileme i nedoumice. Da li će ikada prestati ? Da li mora operacija? Šta ako ne pomogne? Da li ću doći u situaciju da ne mogu sam da se krećem ili ustanem iz kreveta? Da li će ovaj proizvod da pomogne? Da li je prevara? Da li ću moći da se krećem kao nekada? Da li ću ostati nepokretan? To su pitanja sa kojima se srećemo svakog dana razgovarajući sa našim klijentima.

Ono što je svakako najnormalnije i ono što treba da bude prvi korak jeste da se poseti lekar specijalista, fizijatar koji ima najviše znanja o tegobama sa kojima se suočavate. Apsolutno smo sigurni da će gotovo svaki fizijatar preporučiti primenu magneta Instituta Pupin.

bol -u-donjem-delu-ledja

Šta sve može da pomogne kod bolova u krstima ?

Pretpostavljamo da ste do sada mnogo toga pokušali, od krema, melema, do raznih vrsta proizvoda koji  “preko noći” rešavaju problem. Bolovi u leđima se ublažavaju i sa blokadama, injekcijama, koje mogu da daju odlične rezultate. Postoji mnogo vrhunskih proizvoda koji mogu da pomognu, to je činjenica. Ali složićete se sa nama da ama baš nijedan ne može da postigne efekte odmah. Znate i sami koliko traje oporavak posle operacije. Jako je važna činjenica da se naši  magneti  kombinuju sa svim ostalim pomagalima.

injekcije-blokade-za-kicmu

Često se dešava  da lekari fizijatri posle operacija preporučuju naš Pojas za ledja da bi se proces oporavka ubrzao. Takođe nas preporučuju i posle fizikalne terapije, koja nažalost, kratko traje, da bi se proces nastavio u kućnim uslovima. Sigurno je da tretman fizioterapeuta itetkako može da pomogne. Nikako ne treba zapostaviti redovne vežbe koje propisuju stručna lica.  Ne postoji samo jedno rešenje. Potrebno je kombinovati više različitih metoda kako bi se oslobodili od bola.

ledja-i-vrat

Šta NE SME da se koristi kod bolova u donjem delu leđa ?

Kao što i sami znate na našem tržištu zaista ima svega. Od kineskih do neodijumskih magneta (posebno obratiti pažnju da su neodijumski magneti na bazi retkih materijala) i mi sve češće čujemo da što je jače magnetno polje, to je efekat bolji. Često imamo situaciju da se nakit koristi u terapeutske svrhe, razmislite o tome. Ovo je jedna velika zabluda koja može da dovede do trajnih oštećenja  zdravlja. 

Preporučujemo VELIKI OPREZ kada je vaše zdravlje u pitanju. Nedavno smo imali situaciju da je čovek koristio magnete sa frižidera da „se leči“. Kaže : „magnet ko magnet, sve je to isto“.  Ljudi  su vadili magnete iz zvučnika i lepili ih po telu- oštećenja koju mogu nastati na tkivima mogu da budu trajna i nepopravljiva.

Magneti za frižider ne mogu da pomognu kod bolova !

Pitanja koja moramo da postavimo kada koristimo magnete.

Suština je da svaki magnet koji se koristi za zdravlje mora da ima provereno magnetno polje, insistirajte na tome pri kupovini. Neka od osnovnih pitanja koja treba da postavite: Ko je proizveo ? Gde se proizvodi ? Ko je ispitao  ? Koja je jačina magnetnog polja ? Koji magneti su u pitanju?

Svi magneti koje Institut Mihajlo Pupin proizvodi su atestirani od strane VMA pod brojem 1600_2/83, a sve što se tiče magnetne terapije na ovim prostorima je krenulo sa IMP- Piezotehnologija doo. U krajnjem slučaju, ostale firme koje se bave magnetima donose magnete na proveru upravo  na  IMP-Piezotehnologija doo. Kada se u stručnim krugovima spomenu magneti, prva asocijacija je svakako Institut Mihajlo Pupin iz Beograda.

bol-u-kicmi

Kao što  svaki dan organizmu priuštite  vitamine u vidu jabuka, banana, kivija tako će i magneti svaki dan da vam smanjuju bolove i jačaju kičmu. Nema potrebe da prestajete da koristite pojas za leđa čak i kada prestane bol. Nastavite, da se bol  ne  vrati. 

Šta se dešava kada postavite medicinski pojas za donji deo leđa ?

Kada postavite Pojas za donji deo leđa cirkulacija u zoni delovanja će se višestruko ubrzati, doći će do takozvanog „vrenja tkiva“. Zato su naši magneti našli primenu kod problema sa propadanjem tkiva, npr. ugrađuju se u  trajno u vilice kod ljudi kojima propadaju desni. 

Na tu temu postoji i doktorska disertacija u vezi sa maksilofacijalnom hirurgijom koju su pisali dr Brković i dr Popović na temu: „Uticaj stalnog magnetnog polja na parodontalna tkiva ispod supredantalnih proteza“. Rezultati ove kliničke studije doveli su do sledećih rezultata : Statičko magnetno polje aplicirano u predelu zuba ostvaruje povoljan efekat na alveoralnu kost i ostala parodontalna tkiva.

Magneti-za-tkiva-koleno

Znači, ako možemo da postavimo magnete u usta i da tu trajno ostanu, sa sigurnošću ih možemo staviti na kolena i očekivati slične rezultate, a to su pre svega:
usporavanje procesa propadanja tkiva i jačanje strukture kostiju.

Razlika između fizikalne terapije u domovima zdravlja i magnetne fizikalne terapije u kućnim uslovima

Fizikalna terapija na koju ste navikli se uglavnom sastoji od odlaska u Dom zdravlja, vežbe sa fizioterapeutima, magnetnu terapiju, itd. Razlika u terapiji magnetima u domovima zdravlja i terapije magnetima IMP u  kućnim uslovima sastoji se u ovom: kada vam fizijatar prepiše magnetnu terapiju, ona se uglavnom sastoji od deset odlazaka od po pola sata.

Mnogo puta su efekti izvanredni, ali nažalost često nisu dovoljni. Zato je upotreba naših magneta idealna za nastavak terapije.

fizikalna-magnetna-terapija

Ograničenja u upotrebi

Magnetni sistem za krsta (donji deo leđa)  se ne preporučuje osobama koje su pod hemoterapijom, osobama koje imaju pacemaker ili metalne implatate u zoni delovanja magneta. Prvo pravilo u medicini je : primum non nocere, odnosno pre svega, ne naškoditi. Opreza nikada dosta. 

pojas-za-kicmu-se ne koristi

Šta sve može da izazove bol u kičmi ?

Neki od uzroka tih bolova u donjem delu leđa  mogu biti :                              

Hernija diska: Hernija diska se javlja kada se unutrašnji deo diska ispupči i pritisne na okolna nervna vlakna, što može uzrokovati bolove u leđima ili isijas (bol koji se širi duž nerva niz nogu).

Degenerativne promene kičmenog stuba: Starenje i normalno habanje kičmenog stuba mogu dovesti do degenerativnih promena poput osteoartritisa, spinalne stenoze ili spondiloze, koje mogu prouzrokovati bolove u leđima.

Mišićni problemi: Bolovi u leđima mogu biti posledica mišićnih napetosti, grčeva ili povreda mišića leđa, koje mogu biti rezultat loše držanja tela, prekomerne napetosti ili nepravilnog podizanja tereta.

Osteoporoza: Osteoporoza je stanje karakterisano smanjenom gustinom kostiju i povećanim rizikom od preloma. Kod osoba sa osteoporozom, stres ili trauma mogu uzrokovati bolove u leđima i mogućnost preloma kičme.

Posturalni problemi: Loše držanje tela, kao što je zakrivljenost kičme (skolioza) ili pogrbljenost (kifoza), može dovesti do neravnomerne raspodele opterećenja na kičmu i uzrokovati bolove u leđima.

Upalne bolesti: Određene upalne bolesti kao što su ankilozirajući spondilitis, reumatoidni artritis ili fibromialgija mogu prouzrokovati hronične bolove u leđima.

Prethodne povrede: Osobe koje su pretrpele povrede leđa, kao što su povrede od nesreća ili sportske povrede, mogu i dalje iskusiti bolove u leđima godinama nakon povrede.

 

pojas-za-kicmu-fizijatar

Delovanje magneta na bol u donjem delu leđa

Četiri načina delovanja Pojasa za donji deo leđa Instituta Mihajlo Pupin-objašnjeno medicinskim rečnikom

Magnetno polje može pomoći u smanjenju upale i bol u kolenu  u kolenu na nekoliko načina. 

Prvo, smanjuje produkciju proinflamatornih molekula, poput citokina, koji igraju ključnu ulogu u upalnom procesu. 

Drugo, magnetno polje može povećati produkciju antiinflamatornih molekula, poput interleukina 10, što doprinosi smanjenju upale. 

Treće, magnetno polje može povećati protok krvi u tkivima , što dovodi do povećanja snabdevanja kiseonikom i hranjivim materijama u ćelijama. Ovo je važno za proces regeneracije tkivai smanjenje bola. 

Četvrto, magnetno polje može poboljšati funkciju ćelijskih membrana, povećavajući njihovu propustljivost i aktivnost enzima, što doprinosi smanjenju upale i poboljšanju funkcije tkiva.

pojas-za-donji-deo-leđa

Uticaj magneta na kosti i hrskavice

Pre svega omogućavaju da se kalcijum pod dejstvom homogenog magnetnog polja mnogo lakše apsorbuje  i jača strukturu kostiju. Što se tiče hrskavica,  pod dejstvom polja dolazi do toga da ogoljeni bolni nervi, pri upotrebi magneta polako, ali sigurno, dobijaju zaštitini sloj koji štiti kosti i ogoljene i bolne nerve koji vremenom postaju manje osetljivi. 

Jako važan podatak za dame, a sve više i gospodu, jeste da problem osteoporoze može znatno da se ublaži primenom ovakvog vida terapije. Naravno, neozbiljno bi bilo reći da sa magnetima možemo da izlečimo neka hronična stanja jer magneti nisu lekovi. Ali, da mogu da pomognu i ublaže tegobe, to uopšte nije sporno i naučna je činjenica.

vezbe-za-kicmu

Kičma je centralni, vitalni deo deo našeg tela !

Stimulacija akupunkturnih tačaka

Magnete Instituta Mihajlo Pupin koristi veliki broj lekara koji se bave akupunkturom i fizikalnom terapijom. Radi se o veoma zahtevnoj tehnici u kojoj  se mikromagneti lepe pojedinačno na bolna mesta.

Jedna od prednosti našeg magnetnog pojasa za krsta   je što su magneti već raspoređeni po najvažnijim zonama donjeg dela kičme. 

bol-u-kicmi

U kičmi se nalazi ogroman broj nervnih završetaka.          Važno je da ih stimulišemo na pravi način.

Garancija na proizvode Instituta Mihajlo Pupin

Naša vera u proizvod se, između ostalog, vidi u tome što vam dajemo neograničenu garanciju na magnete, a za sve eventualne nedoumice ili probleme koji nastaju u toku korišćenja, dajemo reč da ćemo ih rešiti u roku od dva dana. Napominjemo i ovde da je vaše zakonsko pravo da proizvod vratite bez ikakvog obrazloženja u roku od 14 dana, ali naš cilj nije brojimo dane ili nedelje, nego da vi budte zadovoljni.

 Ako iz nekog razloga ne budete zadovoljni i posle tog roka, znajte da ćemo biti tu za vas. Institut Mihajlo Pupin je na istoj adresi od  1945. godine. 

 „Magneti su večni“, osim ako ih ne izložite temperaturi od 1200 stepeni celzijusa- tada gube svojstva. Ukoliko bi nekako uspeli to da uradite, zamenićemo proizvod za novi.

pojas-za-donji-deo-leđa

Cena Pojasa za donji deo leđa (Magnetnog sistema za krsta)

Cena Pojasa za donji deo leđa (Magnetnog sistema za krsta) je 9000,00 dinara.

Penzioneri mogu da poruče putem administrativne zabrane PIO fonda na šest rata bez kamate (rata iznosi 1.500 dinara). 

Možda vam se čini previše. Iza svakog proizvoda koji postavite na  kičmu stoje desetine godina uloženog rada koji i dalje traje, desetine ispitivanja i usklađivanja sa najzahtevnijim standardima. Iskorišćenost proizvoda je zaista ogromna-teško je naći proizvod koji možemo koristiti svaki dan po osam sati, neograničeno. Razmislite o tome. 

Ono što daje posebnu notu jeste neograničena mogućnost upotrebe. Na ovim prostorima se niko nije usudio da da takvu garanciju na proizvod. Naravno, osim Instituta Mihajlo Pupin-Piezotehnologija doo.

U roku od 48h će stići na vašu adresu

Šaljemo na vašu adresu brzom poštom CITY EXPRESS uz trošak poštarine od 340 dinara. Za dva i više poručenih proizvoda poštarinu mi pokrivamo.

Isporuka-city

Naravno, uz proizvod ćete dobiti fiskalni račun, zatim pisanu izjavu o odustajanju od kupovine (ukoliko se predomislite) i uputstvo za korišćenje proizvoda. Ali, uvek (nemojte baš noću) nas možete pozvati na :

011 317 39 54

060 0 99 99 57 ili poslati mail na:

info@magnetipupin.com za bilo koju informaciju u vezi sa vašim pojasom. 

Poručite pritiskom na zeleno dugme.

pojas-za-donji-deo-leđa

Pojas za donji deo leđa

9.000 din + 340 din poštarina

 ili pozovite na broj     telefona :                  

 011 317 39 54            

 060 0 99 99 57  

Call Now Button