NOĆNO MOKRENJE – ENUREZA

Noćno mokrenje kod dece – enureza

Veoma  često možemo čuti da je Noćno mokrenje kod dece – enureza posledica psihološkog problema deteta, međutim deca koja imaju enurezu su potpuno zdrava. Kod  dece koja imaju noćno mokrenje podrazumeva se nevoljno, nesvesno umokravanje u krevet u toku sna.

Kod njih mokraćna bešika  radi normalno ali se dešava da mimo volje krene da se prazni, nije usklađena funkcija zatvaranja mokraćne bešike i nervnog sistema koji to sve kontroliše. Više detalja o noćnom mokrenju vidite ovde.

Noćno mokrenje kod dece – enureza – šta izaziva ?

Poznato je da   noćno mokrenje izaziva nasledan faktor, dubok san, mali kapacitet bešike a velika
količina unete tečnosti. Deca čiji su roditelji imali ovaj  problem u 75% slučajeva će i sami imati
enurezu. Velike spavalice, deca koja imaju čvrst  san, uglavnom  imaju problem sa noćnim mokrenjem.

Postoje dve vrste noćnog mokrenja : primarno i sekundarno. Primarno nazivamo
ako dete nikad nije uspostavilo kontrolu mokrenja, a sekundarno ako  je uspostavilo i nakon  najmanje 6 meseci se ponovo javilo.

Do treće godine života većina dece bi trebala da regulišu svesno pražnjenje mokraćne
bešike, a neki to mogu i mnogo ranije.
Savet za roditelje je da ne čekaju predugo da bi se obratili za pomoć, da ne kažnjavaju dete ako im se  dešava da se upiške u snu. Veoma je važno razgovarati sa detetom i pokušati naći rešenje uz stručnu pomoć. Većina dece ima strah od škole, od odlaska na ekskurziju, da prespava kod bake ili druga…Enureza je problem koji na vreme treba lečiti.

Preporuka stručnjaka Instituta Mihajlo Pupin-Piezotehnologija doo je naš proizvod na bazi permanentnih magneta, koji su potpuno bezbolni, neinvazivni, neškodljivi i  ono što je najvažnije delotvorni.

Stručnjaci Instituta Mihajlo Pupin – Piezotehnologija doo već 40 godina razvijaju medicinske magnete koji se postavljaju na akupunkturne tačke, potpuno bezbolno. Saznajte više o načinu rešavanja problema noćnog mokrenja ovde.

Noćno mokrenje kod dece - enureza
Call Now Button