MAGNETNA TERAPIJA ISKUSTVA-INSTITUT M. PUPIN

Magnetna terapija iskustva

Magnetna terapija iskustva – Podelićemo sa vama neke zanimljivosti o iskustvima koja je IMP-PIEZOTEHNOLOGIJA DOO stekao za 40 godina bavljenja ovom temom. 

Planeta Zemlja  ima sopstveni  magnetizam, ali  golim okom za čoveka on nije vidljiv. Magnetne sile utiču na svet u kome živimo, utiču na materijale koji u svojoj osnovi  sadrže gvožđe .

Magneti različitih oblika i veličina se koriste na razne načine, od običnih ukrasnih magneta za frižider, do bitnih delova u električnim generatorima, zvučnicima, itd. Više o magnetnom polju pogledajte ovde.

VRSTE MAGNETA

Magneti se koriste  od davnina u razne svrhe. Postoje  spisi  iz 200. g.p.n.e.  da su magnete koristili kod oteklih zglobova, zatim na početku nove ere da su magnete koristili za lečenje očnih bolesti. Zanimljivo je i to da je engleska kraljica Elizabeta I (1533-1603) na preporuku dvorskog  doktora  Viljema Gilberta  koristila magnete.

Naučnim otkrićem o pozitivnom dejstvu magneta na ljudski organizam, današnja savremena medicina je dobila jedan veliki iskorak u lečenju raznih bolesti i povreda.

MAGNETNA TERAPIJA

Magnetoterapija se danas koristi u  skoro svim bolnicama u svetu za zarastanje kostiju, zaceljivanje ožiljaka, ublažavanje i potpuno rešavanje bolova  kod reume, osteoporoze, diskus hernije, migrene, itd.

Svaki dom zdravlja ima odeljenje fizikalne terapije na kome se između ostalog, vrši I magnetoterapija.

Ono što je najvažnije,kod upotrebe magneta jeste da su oni ispitani, da poseduju odgovarajuću jačinu koja je propisana kao dozvoljena   za ljudski organizam (600 Gauss-a, odnosno 60 mT).

Magnetna terapija iskustva – AKUPUNKTURNI MAGNETI

Danas postoji ceo spektar proizvoda  tzv.akupunkturnih magneta pomoću kojih veoma uspešno možemo ubrzati cirkulaciju, pojačati razmenu hranljivih materija  u krvi, osloboditi se bolova u kičmi, kolenima, ramenima, nogama.

Magneti se ne koriste samo kod bolnih stanja, veoma su prisutni i u estetici.  Pripadnice lepšeg pola koriste magnete za zatezanje lica, uklanjanje bora, zatim za uklanjanje celulita i kapilara.

Iskustvo Instituta Mihajlo Pupin-Piezotehnologija doo je zaista ogromno. Preko 40 godina IMP proizvodi medicinske i industrijske magnete koji imaju široku primenu u praksi. Koriste se u fizikalnoj terapiji, kod problema sa propadanjem tkiva, kod lečenja hemoroida, kod problema sa stopalima, itd. IMP-PIEZOTEHNOLOGIJA DOO je jedini proizvođač medicinskih magneta na prostorima bivše Jugoslavije, možda i šire. Jedini ima klinički ispitane magnete koji daju efekte.

Više o magnetima INSTITUTA M. PUPIN VIDITE OVDE

Magnetna terapija iskustva
Call Now Button