Magnetna terapija IMP-Piezotehnologija

Magnetna terapija AKMA magnetima 

Magnetna terapija AKMA magnetima  je bezbolna, jednostavna i nema neželjenih efekata i reakcija ukoliko se koriste dozvoljena magnetna polja za stimulaciju humanog materijala. Za dugotrajnu, višesatnu ili višednevnu terapiju delova tela magnetno polje ne sme prelaziti 80 mT tj. 800 Gausa.

Kako deluju magneti AKMA ?

 Magneti tipa AKMA (akupunkturni magneti) koji su ugrađeni u naše proizvode, jačine indukcije od 60 mT, tj. 600 Gausa, deluju na gvožđe u hemoglobinu i poboljšavaju cirkulaciju. Drugi aspekt delovanja je na bela krvna zrnca koja su prirodni faktor ozdravljenja. Pravilno orijentisani joni olakšavaju cirkulaciju i time poboljšavaju snabdevanje tela kiseonikom. Sve fizičke i mentalne funkcije u organizmu kontrolisane su elektromagnetnim poljima proizvedenim kretanjima jona u telu.

Magnetna terapija AKMA magnetima – delovanje na imunitet

Magneti deluju na poboljšanje imuniteta i protiv otoka i bola.   Ubrzanim kretanjem i davanjem energije leukocitima, naročito polarizacijom T-limfocita, stimuliše se proces fagositoze (gutanje uzročnika). Tako se vrlo brzo rešavaju procesi zapaljenja, ali što je još značajnije podiže se nivo odbrane od malignih ćelija, tj. stimuliše se imunitet. Na taj način se otklanja i sindrom hroničnog umora koji je nastao padom magnetnog polja ćelija imuniteta. U slučaju povrede ili oštećenja tkiva, pozitivno naelektrisani joni idu prema afektiranom (povređenom) mestu, izazivajući bol i oteklinu. Više o imunitetu pogledajte ovde.

Efekti magnetne terapije

Aplikacijom magnetnog polja na povređeno mesto pomaže se da se povrati normalni elektromagnetni balans. Magnetno polje relaksira kapilarne sudove, okolne mišice i konektivna tkiva, omugućavajući povećani protok krvi čime se odstranjuje bol i upala, podstičući ubrzano zarastanje. Efekti magnetnog polja naročito su izraženi kod preloma i naprsnuća kostiju. Magnetno polje delujući stvara strujna polja koja stimulišu brže zarastanje kostiju.

Svetska zdravstvena organizacija priznala je stimulaciju bioaktivnih tačaka 1979. godine kao ravnopravnu metodu koja daje rezultate. Bioaktivne tačke su nervni završeci na površini tela-kože. 

Tradicionalna medicina nastoji podsticanjem bioaktivnih tačaka, putem stimulacije podstaći i probuditi vitalni ogran (žuč, srce, jetru, štitnu žlezdu, bubreg…) na normalan rad. Stimulacija je dejstvo magneta na nervne završetke (bioaktivne tačke) na površini tela-kože. Magnetno polje stvara dipol na membranama ćelija krvi pa dolazi do pregrupisavanja jona, tako da krvni elementi postaju elektropozitivni spolja, što omogućava njihovo nesmetano kretanje, bez sudaranja i usmeravanja kroz lumen krvnog suda. Takav način kretanja (mnogo brži), ne samo što sprečava sudaranje i lepljenje krvnih pločica, već i usporava taloženje LDL-holesterola i dr .supstanci na njih, pa se tako značajno usporavaju procesi arterioskleroze.

Magnetna terapija AKMA magnetima – Primena

Tako je magnetna terapija IMP-Piezotehnologija našla primenu kod svih bolesti krvnih sudova (hipertenzija, angina pectoris, infarkt srca, šlogovi) i kod mnogih drugih bolesti koje imaju komplikacije na krvnim sudovima (kao što je šećerna bolest). Pogledajte kako možete ublažiti tegobe ovde.

Magnetna terapija IMP-piezotehnologija
Call Now Button