LEČENJE HEMOROIDA PRIRODNIM PUTEM

Lečenje hemoroida

Hemoroide  mnogi nazivaju bolešću savremenog doba. Sve je to rezultat ubrzanog načina života. Hrana koju jedemo je osiromašena biljnim vlaknima. Premalo se krećemo, vodu smo zamenili sokovima, a stres svakodnevno doživljavamo, itd. Tako da nam sada ostaje da rešavamo posledice i tražimo način za lečenje hemoroida.

Unutrašnji hemoroidi i spoljašnji hemoroidi

Hemoroidi ili šuljevi su proširene vene na kraju debelog creva oko analnog otvora. Postoje dve vrste : unutrašnji hemoroidi i spoljašnji hemoroidi. Hemoroidni čvorići koji se nalaze u analnom otvoru su  unutrašnji. Kada se  uvećaju i spuste ispod analnog mišića i postanu vidljivi, nazivamo ih  spoljašnji.

Zbog slabe cirkulacije, površinske vene se napune krvlju. Tada se prošire i tako nastaju čvorići. Kada dođe do upalnog procesa,  čvorići nateknu i postaju jako bolni. Veoma često može doći do pucanja hemoroidnih čvorića (pucanje hemoroida ). 

To se dešava pošto  je koža oko njih dosta tanka i napunjena  krvlju. Da bi se izbegla infekcija potrebno je ličnu higijenu održavati redovno. Dva-tri puta u toku dana  mlakom  vodom  potrebno je oprati bolno  mesto. Ukoliko su  krvarenja hemoroida česta i obilna, potrebno je  potražiti lekarsku pomoć.

Više o hemoroidima pogledajte ovde.

Sam tok bolesti hemoroida ima četiri faze:

  1. Najblaži oblik je kada postoje uvećani hemoroidni čvorići, ali miruju u unutrašnjosti analnog otvora. Ponekad prilikom pražnjenja creva dolazi do blagog krvarenja svetlocrvene krvi. Osećaj koji pacijenti imaju su svrab i peckanje u zoni rektuma. Bolovi su blagi prilikom velike nužde.
  2. Drugi stepen je nešto bolniji. Hemoroidi su tamnoplave boje i dešava se da prilikom pražnjenja creva oni izađu napolje iz analnog otvora.
  3. Hemorodi ili šuljevi u trećoj fazi su vidljivi, takođe veoma bolni i neprijatni.
  4. Najteži oblik hemoroidne bolesti je kada su hemoroidi izuzetno  veliki. Nekada dostignu i veličinu šljive, hemoroidi su  napunjeni krvlju, stalno ispadaju iz anusa,  dolazi do  krvarenja hemoroida, bolni su.

Lečenje hemoroida kod muškaraca i žena

Danas  više muška populacija ima problem sa hemoroidima. Više od 20% ljudi se bar jednom u životu srelo sa ovom tegobom. Žene najčešće dobijaju hemoroide u trudnoći zbog pritiska koji vrši plod na završni deo debelog creva. Hemoroidi se smatraju naslednom bolešću. Mogu se dobiti i nedovoljnim pražnjenjem debelog creva, tvrdom stolicom  i zatvorom ali i pri pojavi akutnog proliva.

Pri pojavi prvih simptoma hemoroida potrebno je reagovati. Pre svega  obratiti se lekaru da bi se utvrdilo da li je reč o hemoroidima ili nekoj drugoj bolesti.

Lečenje hemoroida prirodnim putem

Tim stručnjaka Instituta Mihajlo Pupin iz Beograda je 1983. godine patentirao  proizvod koji služi za lečenje hemoroida. Proizvod se zove Magnetoplag i predstavlja medicinsko sredstvo za trajno lečenje hemoroida. Magnetoplag  funkcioniše na  bazi magneta. Reguliše protok krvi kroz venski sistem  završnog dela debelog creva. Zatim, ubrzava cirkulaciju, resorpciju hematoma, nestanak tromboziranih čvorića i povlačenje zapaljenskog procesa.

Lečenje hemoroida – tretman

Tretman lečenja hemoroida  traje 10 dana, po sat i po, do  dva, dnevno. Aplicira se jedan magnetni uložak u analni otvor u stanju mirovanja. Ukoliko ima potrebe ponoviti tretman  sa istim magnetima. Magnetoplag je trajan proizvod. Pored  toga što je najuspešnije i najbolje  sredstvo za lečenje unutrašnjih  i spoljašnjih hemoroida, Magnetoplag otklanja i nekontrolisano kvašenje rektuma, svrab u predelu analne regije, rešava problem koji pravi analna  fistula, odnosno pomaže kod svih tegoba u završnom delu debelog creva.

Informacije o ceni  HEMOSTIKA, mestima na kojima se može kupiti i uslovima poručivanja možete dobit pozivom na broj telefona 0600999957 ili možete pisati ovde.

LECENJE HEMOROIDA
Call Now Button