Bol u stopalu

Bolovi u stopalima i prstima

Bolovi u stopalima i prstima

Stopala. Preneće vas odavde do kraja  sveta ako zatražite . Da li ste bar jednom osetili potrebu da se zahvalite svojim stopalima na požrtvovanju, svakodnevnom izlaganju različitim vremenskim uslovima, uskoj i neudobnoj obući? Kada se jave bolovi u stopalima i prstima  postajete svesni  njihovog postojanja, i jedino što tad želite je  – olakšanje. Malo više o stopalu pogledajte ovde

Zašto se javlja bol u stopalu?

Naše stopalo  sastavljeno je od 26 kostiju , 33 zgloba i 100 tetiva mišića, ligamenata i bezbroj nerava i krvnih sudova povezanih sa srcem , kičmom i mozgom, i  sadrži oko 25 000 znojnih žlezda  koje proizvedu do pola litra znoja dnevno. Ako uzmemo u obzir činjenicu da u toku jednog dana napravimo ,u proseku,  između osam i deset hiljada koraka i da provedemo u mestu do četiri sata, dolazimo do neverovatnog rezultata!Naša stopala se svakodnevno nose sa silom koja je ekvivalentna teretu od nekoliko stotina tona. Stopala svakim korakom trpe pritisak koji je i do 50 % veći od telesne mase čoveka.

Bolovi u stopalima i prstima- kako obuća utiče ?

Bol u stopalu je prisutna kod oba pola, ali se u 80 % slučajeva javlja kod pripadnica lepšeg pola. Zašto je to tako?  Bol se obično javlja usled prilagođavanja vašeg stopala uskoj i neudobnoj obući . Bilo da je ravna ili sa visokom štiklom, bol je neizostavna.

BOLOVI U PRSTIMA NOGU

Bol u prstima noge može imati različite uzroke, uključujući povrede, upale, ili problem s cirkulacijom. Osećaj bola može biti oštar, tup, pulsirajući ili peckajući. Uobičajeni faktori koji doprinose su nošenje neudobne obuće, prenaprezanje prstiju, artritis, ili neuropatija. Bol može biti lokalizovan ili se širiti duž noge. Ponekad je praćen oticanjem, crvenilom ili smanjenom pokretljivošću. Važno je prepoznati simptome i konsultovati stručnjaka ORTOPEDA radi tačne dijagnoze i odgovarajućeg lečenja. Samopomoć uključuje odmor, primenu leda, nošenje udobne obuće i izbegavanje faktora koji izazivaju bol.

PREPORUKA ZA BOL U STOPALIMA I PRSTIMA

Kod bola izazvanog neudobnom obućom, izdvajamo uložak za cipele sa magnetima AKMA. Uložak sa magnetima svojom konstrukcijom utiče  da se stopala kao i celo telo, postave u anatomski pravilan položaj. Istovremeno, predstavlja terapeutsko sredstvo za blagu, trajnu i produženu stimulaciju akupresurnih tačaka u zoni stopala(tabana).

Call Now Button